Inscription / Connexion Nouveau Sujet
Niveau Science du Numérique
Partager :

Understanding Systems of Linear Equations

Posté par
neyadax283
04-10-24 à 07:46

Hi everyone,

I am currently studying systems of linear equations in my math class, and while I get some of the basics, I'm struggling with a few concepts. We are working with both the substitution method and the elimination method, and I'm a bit confused about when to use which one and how to apply them properly.

For example, I have this system of equations:

2x + 3y = 12
4x - y = 5

I tried using the substitution method, but I'm getting stuck halfway through. I isolated one variable (y) in the second equation, substituted it into the first equation, but the numbers seem to get really complicated. Is it normal for that to happen, or am I making a mistake somewhere? Also, when I use elimination, I'm not sure how to properly eliminate one variable without getting fractions involved, and that's throwing me off a bit.

Could someone walk me through solving this system step by step? I had also appreciate any tips on how to decide between substitution and elimination in general. Do certain types of equations work better with one method over the other? I want to make sure I'm using the most efficient strategy.

Thank you so much for your help!

Posté par
neyadax283
Understanding Systems of Linear Equations 04-10-24 à 07:51

Hi everyone,

I am currently studying systems of linear equations in my math class, and while I get some of the basics, I'm struggling with a few concepts. We are working with both the substitution method and the elimination method, and I'm a bit confused about when to use which one and how to apply them properly.

For example, I have this system of equations:

2x + 3y = 12
4x - y = 5

I tried using the substitution method, but I'm getting stuck halfway through. I isolated one variable (y) in the second equation, substituted it into the first equation, but the numbers seem to get really complicated. Is it normal for that to happen, or am I making a mistake somewhere? Also, when I use elimination, I'm not sure how to properly eliminate one variable without getting fractions involved, and that's throwing me off a bit.

Could someone walk me through solving this system step by step? I had also appreciate any tips on how to decide between substitution and elimination in general. Do certain types of equations work better with one method over the other? I want to make sure I'm using the most efficient strategy.

Thank you so much for your help!

*** message déplacé ***

Posté par
Sylvieg Moderateur
re : Understanding Systems of Linear Equations 04-10-24 à 08:03

Bonjour neyadax283,
Tu as posté sur un site français...
De plus, le multipost n'est pas autorisé sur l'île.

Posté par
malou Webmaster
re : Understanding Systems of Linear Equations 04-10-24 à 08:08

neyadax283 merci de traduire ton message en Français et de montrer ta propre résolution afin qu'on voie si c'est OK ou pas, et pourquoi

De plus je te demande de renseigner ton profil c'est à dire ton niveau d'étude, classe ?

Merci



Vous devez être membre accéder à ce service...

Pas encore inscrit ?

1 compte par personne, multi-compte interdit !

Ou identifiez-vous :


Rester sur la page

Désolé, votre version d'Internet Explorer est plus que périmée ! Merci de le mettre à jour ou de télécharger Firefox ou Google Chrome pour utiliser le site. Votre ordinateur vous remerciera !